Αρχική σελίδα | Επικοινωνία

Για τo ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 του Προγράμματος Υποτροφιών οι όροι, οι προϋποθέσεις, καθώς και η έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Διάβασε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες για να συμπληρώσεις και να υποβάλλεις την αίτησή σου.

 1. Μπες στην ενότητα "Συμπλήρωσε την Αίτηση" πατώντας το αντίστοιχο κουμπί ή σύνδεσμο.
 2. Διάβασε με προσοχή τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος Υποτροφιών COSMOTE, για το έτος 2016, που περιέχει σημαντικές πληροφορίες για την έγκυρη υποψηφιότητά σου στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE.
 3. Αφού διαβάσεις την προκήρυξη, τσέκαρε το "Αποδέχομαι τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις" και στη συνέχεια πάτα το κουμπί "Εγγραφή". Αν έχεις ήδη κάνει εγγραφή, πάτα στο κουμπί "Αν έχεις ήδη κάνει εγγραφή, κάνε κλικ εδώ" για να παρακάμψεις τη διαδικασία εγγραφής και να οδηγηθείς στη σελίδα εισόδου (login).
 4. Πατώντας το κουμπί "Εγγραφή" εμφανίζεται η σελίδα "Βασικά στοιχεία υποψηφίου". Αφού συμπληρώσεις προσεκτικά όλα τα πεδία (πρόσεξε ιδιαίτερα το email και τον αριθμό ταυτότητας γιατί δεν μπορείς να τα αλλάξεις μετά), πάτα το κουμπί "Αποθήκευση".
 5. Αν η φόρμα με τα στοιχεία σου περάσει επιτυχώς τον έλεγχο, σου αποστέλλεται ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στο email που δήλωσες το οποίο περιέχει ένα σύνδεσμο (link) απαραίτητο για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η εγγραφή σου.
 6. Αφού ολοκληρώσεις την εγγραφή σου (πατώντας στο σύνδεσμο επιβεβαίωσης που σου στάλθηκε), μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να μπεις στις σελίδες του "Προφίλ μου" συμπληρώνοντας στη σελίδα εισόδου (login) το email σου και τον κωδικό σου.
 7. Η ενότητα "Το προφίλ μου" αποτελείται από τις εξής 5 ενότητες: "Προσωπικά στοιχεία", "Βασικές προϋποθέσεις", "Αίτηση", "Δικαιολογητικά" και "Οριστική Υποβολή Αίτησης"
 8. Η σελίδα "Προσωπικά στοιχεία" περιέχει τα στοιχεία που συμπλήρωσες κατά την εγγραφή σου. Όποια στιγμή θέλεις, μπορείς να τα τροποποιήσεις όλα, εκτός από το email και τον αριθμό ταυτότητας που έχεις δηλώσει. Μετά από οποιαδήποτε τροποποίηση πρέπει να πατήσεις το κουμπί "Αποθήκευση", αν θέλεις να αποθηκευθούν οι αλλαγές που έκανες.
 9. Η σελίδα "Βασικές προϋποθέσεις" περιέχει υποχρεωτικά πεδία που πρέπει να συμπληρώσεις και να αποδεχτείς για να σου δοθεί πρόσβαση στη σελίδα "Αίτηση". Και πάλι, αφού συμπληρώσεις όλα τα πεδία, πρέπει να πατήσεις το κουμπί "Αποθήκευση στοιχείων βασικών προϋποθέσεων".
 10. Η σελίδα "Αίτηση" περιέχει την αίτηση υποψηφιότητάς σου. Οι απαντήσεις που θα δώσεις εδώ θα κρίνουν το βαθμό καταλληλότητάς σου για υποτροφία!
  Απάντησε με ειλικρίνεια, προσεκτικά και με μεγάλη ακρίβεια στις διάφορες ερωτήσεις. Πριν απαντήσεις, διάβασε πολύ προσεκτικά την κάθε ερώτηση, ώστε να κατανοήσεις την ζητούμενη απάντηση, τις διευκρινήσεις που βρίσκονται δίπλα σε κάθε ερώτηση, καθώς και την περιγραφή της απάντησης που ζητείται και εμφανίζεται όταν κάνεις κλικ πάνω στο πεδίο συμπλήρωσης, ώστε να απαντήσεις ορθά σε κάθε ερώτηση της αίτησης. Θυμήσου ότι, σχεδόν για όλες τις απαντήσεις σου, θα χρειαστεί να προσκομίσεις κάποιο δικαιολογητικό, που θα αποτελεί αποδεικτικό των στοιχείων που έχεις δηλώσει.
  Πατώντας το κουμπί "Αποθήκευση αίτησης" στο κάτω μέρος, μπορείς να αποθηκεύσεις προσωρινά την αίτησή σου. Κάθε φορά που το πατάς, το σύστημα ελέγχει την αίτηση και σε πληροφορεί για τυχόν παραλήψεις ή/και λάθη. Μπορείς να διορθώσεις και να αποθηκεύσεις την αίτησή σου όποια στιγμή και όσες φορές θέλεις.
  Εφόσον η αίτησή σου περάσει επιτυχώς τον έλεγχο, σου δίνεται η δυνατότητα να την υποβάλλεις οριστικά. Προσοχή: η ενέργεια αυτή είναι οριστική και κατόπιν αυτής θα κλειδώσει η αίτησή σου οριστικά χωρίς καμία δυνατότητα περαιτέρω αλλαγής!
 11. Η σελίδα "Δικαιολογητικά" περιέχει τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να υποβάλλεις ηλεκτρονικά. Τα δικαιολογητικά αυτά εξαρτώνται από τις απαντήσεις που έδωσες στις ερωτήσεις της αίτησης.
  Μέσα από τη σελίδα "Δικαιολογητικά" θα έχεις τη δυνατότητα να "ανεβάσεις" (upload) ηλεκτρονικά όσα δικαιολογητικά σου έχουν ζητηθεί.
  Τα δικαιολογητικά που πρέπει να αναρτήσεις, βάσει των στοιχείων που έχεις εντάξει στην αίτηση, εμφανίζονται στο πεδίο "Δικαιολογητικά" μόνο όταν έχεις κάνει αποθήκευση της συμπληρωμένης αίτησής σου.

Πρέπει να υποβάλλεις οριστικά την αίτησή σου και να αναρτήσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά, πριν από την καταληκτική ημερομηνία, που αναγράφεται στους "Όρους και Προϋποθέσεις του Προγράμματος".


TIPS:
 • Διάβασε τις παραπάνω οδηγίες
 • Διάβασε προσεκτικά τους "Όρους και Προϋποθέσεις" συμμετοχής στο Πρόγραμμα.
 • Μη ξεχνάς το email σου και τον κωδικό σου (password) και μην τον αποκαλύπτεις ποτέ σε τρίτους
 • Πριν την οριστική υποβολή της αίτησής σου, βεβαιώσου για την ορθότητα και την πληρότητα των στοιχείων που έχεις συμπληρώσει και των δικαιολογητικών που έχεις υποβάλλει!


Καλή Επιτυχία!
Συμπλήρωσε την αίτηση